Организация за координация на взаимодействието между доброволците, защитаващи семействата си от инвазията на социалните служби /СС/

 
Възраждане
За Цитадела

За Цитадела


„Цитадела“ е сайт за координация на взаимодействието между доброволците, защитаващи семействата си от инвазията на социалните служби /СС/.

Целта на Цитадела е да не допусне нито едно дете на Цитадела, обичано и желано в семейството си, да бъде отделено от родителите си.  

Цитадела постига целите си в рамките на закона, като споделя информация за „социални дейности и практики“ на СС  и подпомага членовете си в общуването със СС.

Членството в Цитадела е безплатно и поражда единствено морални, неформални обвързаности, но не и юридически задължения. Членството в Цитадела не отменя необходимостта, при проблеми със социалните служби, да търсите и ползвате услугите на ваш доверен адвокат. Но членството в Цитадела може значително да облекчи неговата задача.  

Организатор на Цитадела, публично застанал с името си зад  създаването й е Николай Дренчев – дългогодишен просемеен активист,  един от създателите на Национална Мрежа на Родителите“ през 2012г., към 2019г – организационен секретар на Партия Възраждане.  Проектът Цитадела първоначално е замислен да пази единствено децата на активистите на Възраждане от политически репресии, каквито възможности дава новото (анти) семейно законодателство.  С решение на ръководството на Възраждане от септември 2019г. този проект, чрез настоящия сайт е изведен самостоятелно и отделно от вътрешните комуникационни канали на Възраждане и е отворен за всички деца - чрез техните родители, които осъзнават проблемите, пораждани от антисемейните политики и методичното отнемане на права и свободи от семействата.
Зад  Николай Дренчев стоят множество доброволци, които правят възможно денонощното  координиране на организацията. Техните имена не са тайна, но не са и публично достояние, за да не може лесно да бъде следена  работата на организацията.

Един за всички - всички за един! Цитадела е организация, която ви свързва с хората, които първи ще са в състояние да ви се притекат на помощ - тези, които географски са най-близо до вас. Това са вашите съседи, вашите съкварталци, вашите съграждани. Ако имате нужда - те ще ви помагат. Но и вие трябва да бъдете готови - при тяхна нужда - да захвърлите вашата ежедневна работа и да им се притечете на помощ.

Бъдете готови да направите за Цитадела това, което очаквате Цитадела да направи за вас!  

Колкото повече – толкова повече! Нашата сила е в хората близо до нас. Говорете на вашите съседи, приятели, близки и роднини за Цитадела. Колкото повече хора от близките до вас се включат в Цитадела – толкова по-защитени ще сте и вие. Поръчайте си и носете артикулите на Цитадела - те демонстрират на околните съпричастността ви към каузата и са повод да говорите с тях за Цитадела, за антидетското законодателство и за практически единствения политически инструмент, който може да спре това социално-инженерно безумие - партия Възраждане!

Внимание - карантинен период! Всички включили се до 01.06.2020г. веднага ще получат пълната защита на Цитадела. Включилите се след тази дата ще "престояват" тримесечен карантинен период, преди Цитадела да се ангажира с тяхната защита. Причината е, че трябва да избегнем включването в Цитадела на хора, които едва след възникване на проблем се включват в Цитадела, с единственото намерение тя да им осигури защита при вече възникнал проблем. 

Лични данни: Вашите първо име, населено място, телефон и мейл са единствените данни, които са ни необходими за обичайната координация. Всички други данни, които имате възможност да споделите, биха били обработвани и биха били полезни само в случай на инвазия във вашето семейство.  В първите часове от инвазията тази информация ще е безкрайно полезна, а най-вероятно вие няма да имате възможност да я споделите. Затова препоръчваме да поддържате досието си актуално. Базата данни на Цитадела не пази стари данни – във всеки момент можете да редактирате вашите записи и имате право „да бъдете забравени“. Ако ги изтриете  – вашите данни изчезват без следа. Повече за политиката ни по защита на личните данни може да прочетете тук.

 

Събирането, обобщаването и разпространението на информацията вътре в Цитадела има пет нива на субординация:

  • Общо – всички доброволци на Цитадела
  • Районно  – груповите координатори на местно ниво
  • Общинско  –  общински координатори
  • Областно  –  областни координатори
  • Национално ниво - щаб на национaлния координатор


Регистрацията като член на Цитадела става единствено през този сайт!

Цитадела

Сайтът е проект на Движение „Възраждане“